Jamnica: Sberbanci odobrena pljenidba dionica Sarajevskog kiseljaka

0
6676
Sberbanci odobrena pljenidba dionica Sarajevskog kiseljaka

Općinski sud u Kiseljaku donio je odluke kojima je ljubljanskoj i zagrebačkoj Sberbanci odobrena pljenidba dionica Sarajevskog kiseljaka, a koje su u vlasništvu Jamnice, objavila je u ponedjeljak Jamnica, iz koje najavljuju da će podzeti pravne radne za osporavanje tih rješenja.
Kako je Jamnica objavila putem Zagrebačke burze, Općinski sud u Kiseljaku donio je 9. oktobra dva rješenja o izvršenju na temelju vjerodostojne isprave – mjenice, a u izvršnim postupcima tražitelja izvršenja Sberbank iz Zagreba i Sberbank iz Ljubljane, protiv Jamnice. U oba ta spora vrijednost predmeta je 67,4 miliona konvertibilnih maraka (oko 260 miliona kuna).
“Izvršenje je određeno pljenidbom, procjenom i prodajom dionica društva Sarajevski kiseljak, koje su vlasništvo Jamnice”, navodi se u objavi, prenosi Hina.
Jamnica će poduzeti sve potrebne pravne radnje u cilju osporavanja predmetnih rješenja, najavljuju iz te kompanije u sastavu Agrokor koncerna.
Inače, danas je hrvatska policija počela s hapšenjima bivših čelnika Agrokora koju su tu kompaniju vodili prije nego što ju je preuzela privremena uprava, a prema podacima Državnog odvjetništva pretrage traju kod 15 osoba.