Jasmin Spahić novi predsjednik Uprave Addiko Bank Sarajevo

0
358
Jasmin Spahić imenovan je za novog predsjednika Addiko Bank Sarajevo

Jasmin Spahić, ekspert iz oblasti finansija sa bogatim iskustvom u bankarstvu, odlukom Nadzornog odbora banke imenovan je za novog predsjednika Addiko Bank Sarajevo.
Na tu je dužnost stupio zvanično 17. oktobra 2022. godine.
“Dolazim na zaista izazovnu poziciju, sa ciljem da nastavim transformaciju Addiko Bank Sarajevo i ojačam njeno pozicioniranje kao lidera u segmentima potrošačkog kreditiranja, ali i SME sektoru”, istakao je Spahić.
Sanela Pašić, dosadašnja predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo se, po vlastitom izboru, povlači iz operativnog bankarskog poslovanja, nakon dvije decenije uspješnog obavljanja menadžerskih poslova u različitim bankarskim grupacijama.
Pored novih uloga u nadzornim odborima banaka unutar Addiko Grupacije i executive coacha u IT industriji u zemljama regiona, nastavit će dugogodišnji rad na edukaciji studenata na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology.
Upravu Banke će pored Jasmina Spahića, činiti Selma Omić i Mario Ivanković, dosadašnji članovi Uprave.
Banka ostaje posvećena strategiji specijaliste za stanovništvo i mala i srednja preduzeća, sa posebnim akcentom na jačanje digitalnih proizvoda i usluga.