Jeep Avenger električni SUV premijeru će imati na sajmu u Parizu

0
424
Jeep Avenger trebao bi imati domet s jednim punjenjem baterije oko 400 kilometara

Američki legendarni Jeep planira do 2025. godine lansirati četiri potpuno električna SUV-a u SAD-u i Evropi, a prvi od njih bit će Avenger, koji će premijeru doživjeti u Parizu sljedećeg mjeseca.
Marka Jeep, koja posluje u sklopu koncerna Stellantis, do 2030. godine planira u prodaji imati 100% električne modele u svim segmentima, a u Evropi bi do tada trebali prodavati isključivo električne modele. U SAD-u će njihov udio do kraja desetljeća iznositi oko 50%.
Prvi 100% električni SUV, Jeep Avenger, bit će izrađen kao potpuno novi model. Premijerno će biti predstavljen sljedećeg mjeseca na salonu automobila u Parizu, kada će biti otvorena i knjiga narudžbi, a u salone diljem Evrope trebao bi stići već početkom sljedeće godine. Prema klasi, smjestit će se ispod postojećeg modela Renegade, a proizvodit će se u Poljskoj.

Jeep Avenger, čijih je nekoliko prvih fotografija sada prikazano javnosti, cilja na domet s jednim punjenjem baterije od oko 400 kilometara. Redizajnirani interijer trebao bi ponuditi mnogo prostora za putnike i prtljagu, a povišena karoserija donijet će velik razmak od tla te mogućnosti offroad vožnje, piše Autonet.hr.
Jepp će nastaviti sa širenjem svoje game u električnom smjeru i u ostatku svijeta. Plan im je svoju legendarnu oznaku 4×4 obogatiti elektrifikacijom, pa će je uskoro početi mijenjati oznakom 4xe, koja označava električni pogon na sve točkove. Izvan Evrope, najavljeni su modeli Jeep Recon i Jeep Wagoneer, oba potpuno električna nova modela, namijenjena tržištu SAD-a.