JTI nositelj priznanja Izvrsnost u izazovima za regiju Adriatica

0
479
Odlične prakse i inicijative JTI-a prepoznate su kroz priznanje Izvrsnost u izazovima

Japan Tobacco International (JTI) jedna je od kompanija koje su za vrijeme pandemije pokazale iznimnu brigu o zaposlenicima i brzo prilagođavanje na novonastale okolnosti. Odlične prakse i inicijative JTI-a prepoznate su kroz priznanje Izvrsnost u izazovima, nagradu koju konsultantska kuća SELECTIO dodjeljuje, od aprila ove godine, s ciljem prepoznavanja kompanija koje su u ovom periodu stavile zaposlenike na prvo mjesto i međusobnog dijeljenja dobrih HR praksi vezanih za krizni menadžment.
Iz JTI-a ističu kako su, još od prve pojave koronavirusa u regiji, fokus stavili na ono što kao kompanija mogu učiniti da se zaposlenici osjećaju sigurno i ostanu motivirani. Svi zaposlenici kojima je opis posla to omogućavao prebačeni su na rad od kuće, a rad iz ureda, na terenu i u proizvodnji provodi se planski i sistemski, poštujući lokalne mjere i preporuke te redovno prateći indikatore zdravlja zaposlenika. Zaposlenicima nisu smanjivane plaće te su zadržani svi postojeći materijalni benefiti.
“U uslovima neizvjesnosti koje je donijela pandemija, fokusirali smo se na to da stvorimo sigurno i bezbjedno okruženje i nastavimo da pružamo najbolje moguće uslove za rad. Drago nam je što su naši napori prepoznati i nagrađeni priznanjem Izvrsnost u izazovima, a to nam daje i dodatnu motivaciju da nastavimo sa dobrom praksom“, istakla je Milena Rajić, direktorica Odjeljenja za zaposlene i korporativnu kulturu.