Izmjene u Boardu Philip Morrisa: Calantzopoulos mijenja Camillerija

Sadašnji direktor operacija u Philip Morrisu, Jacek Olczak, naslijedit će Calantzopoulosa na poziciji generalnog direktora kompanije

0
533
Promjene u menadžmentu kompanije Philip Morris

Generalni direktor kompanije Philip Morris International (PMI), André Calantzopoulos, imenovan je za novog predsjednika Borda te kompanije, budući da se Louis Camilleri, dosadašnji predsjednik, povukao sa ove pozicije iz ličnih razloga.
Lucio Noto preuzima funkciju v.d. predsjednika dok Calantzopoulos ne stupi na novu dužnost, dok će sadašnji direktor operacija u Philip Morrisu, Jacek Olczak, naslijediti Calantzopoulosa na poziciji generalnog direktora kompanije.
Olczak ima dugu karijeru u kompaniji Philip Morris. Prethodno je bio na pozicijama u oblasti finansija i opšteg menadžmeta širom Evrope, uključujući funkciju direktora PMI za Poljsku i Njemačku i predsjednika za region Evropske unije, da bi 2012. godine bio imenovan za finansijskog direktora. Ima zvanje mastera ekonomije sa Univerziteta u Lođu u Poljskoj.
Iz kompanije Philip Morris saopšteno je da će do ovih izmjena doći u maju sljedeće godine.
Najavljene promjene osigurat će kontinuitet u vođenju kompanije, budući da Camilleri, Calantzopoulos i Olczak dijele istu viziju, te je pod njihovim zajedničkim vođstvom kompanija ostvarila značajna dostignuća, uključujući cjelokupnu transformaciju poslovanja i lidersku poziciju u kategoriji proizvoda bez duhanskog dima.
“Izuzetno mi je drago što ulogu predsjednika Borda prepuštam Andreu. Podjednako mi je drago što je Jacek izabran da vodi kompaniju. Kada se osvrnem na svoju 40-godišnju karijeru u Philip Morrisu, mogu reći da je bila ogromna privilegija raditi u ovoj divnoj kompaniji, predsjedavati njenim Bordom, sarađivati sa zaposlenima i akcionarima. Povlačim se sa čvrstim uverenjem da je kompanija u odličnim rukama i na putu ostvarenju svoje vizije – svijeta bez duhanskog dima”, izjavio je Louis Camilleri.