Mostarski Maoles izvozit će namještaj u Dansku, posao za još 60 radnika

0
964
Đapo i Vujanović posjetili tvornicu namještaja ‘Maoles’ u Mostaru

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović jučer su posjetili tvornicu namještaja ‘Maoles’ u Mostaru.
Tvornica je počela s radom 2002. godine, a osnovali su je Osman i Azemina Macić. Kompletan asortiman ovog bosanskohercegovačkog brenda izrađen je na najsavremenijoj tehnologiji od vrhunskih prirodnih i drugih visokokvalitetnih materijala.
Kvalitetom i dizajnom izborili su se za mjesto na tržištima Sjedinjenih Američkih Država, Norveške i drugih zapadnoevropskih zemalja. Osman i Azemina Macić su upravo ovih dana potpisali ugovor s partnerima u Danskoj, gdje će također izvoziti svoje proizvode i do kraja godine uposliti još 60 radnika.
-Iz dana u dan se uvjeravamo da naši građani postižu najviše uspjehe u svim sferama života i rada kakvima se može ponositi svaka zemlja, a ‘Maoles’ je još jedna uspješna priča u BiH. Ovo je još jedan odličan primjer da se uz naše domaće resurse i kod kuće možete ostvariti i najveći uspjeh”, kazala je ministrica Đapo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here