MoneyGram i Hrvatska pošta Mostar: Novo partnerstvo za transfer novca

0
2428
MoneyGram širi mrežu agenata u BiH - novo partnerstvo sa Hrvatskom poštom Mostar

MoneyGram je danas objavio novo partnerstvo s Hrvatskom poštom Mostar koja sada nudi uslugu transfera novca na 44 lokacije. Kako interes za pouzdane usluge sigurne pošiljke novca raste, MoneyGram planira da proširi broj poštanskih ureda do kraja godine.
“Novo partnerstvo sa Hrvatskom poštom Mostar omogućava našim klijentima da šalju i primaju novac u gotovini na pogodnim lokacijama koje su u blizini njihovih domova”, rekao je Radu Pojoga, čelnik ključnih operacija u MoneyGram-u za Jugoistočnu Evropu.
Prema procjenama Svjetske banke, pošiljke novca u Bosni i Hercegovini u 2017. su dostigle vrijednost od 2 milijarde US dolara, što iznosi 11,5% bruto nacionalnog proizvoda u zemlji. Većina novca koji je poslan u BiH dolazi iz Istočne Evrope, većinom iz Hrvatske (564 miliona dolara), Srbije (317 miliona dolara) i Slovenije (146 miliona dolara). Značajan dotok novca je također pristigao iz Njemačke (211 miliona dolara), Austrije (193 miliona dolara) i Sjedinjenih Američkih Država (173 miliona dolara).
“Hrvatska pošta Mostar već dugi niz godina na svojim šalterima uspješno pruža usluge slanja i primanja novca, te smo s proširenjem asortimana usluga s MoneyGram-om na tržištu BiH željeli opravdati očekivanja naših krajnjih korisnika da mogu obavljati i ovu uslugu. Vjerujemo kako s ulaskom u MoneyGram partnerstvo svojim korisnicima osiguravamo kvalitetan, siguran i brz prijenos novca”, izjavio je Mate Rupčić, direktor i predsjednik Uprave Hrvatske pošte Mostar.
Klijenti sada mogu slati novac sa bilo koje od 350.000 lokacija širom svijeta gdje je dostupna usluga MoneyGram-a direktno na lokacije Hrvatske pošte Mostar gdje će sredstva biti raspoloživa za preuzimanje u roku od nekoliko minuta.