JYSK dolaskom u Žepče i Jajce uljepšao novogodišnje praznike štićenicima lokalnih udruženja

0
373
Predstavnicima udruženja uručeni JYSK proizvodi, kako bi štićenicima uljepšali novogodišnje praznike

Povodom skorog otvaranja prodavnica u Žepču i Jajcu, međunarodni danski maloprodajni lanac, JYSK je svojim namještajem i dekoracijama opremio prostore Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama iz Žepča, te udruženja ‘Vodopad ljubavi’ iz Jajca.
Udruženja su posjetile JYSK store menadžerice, Zenaida Mašić iz Jajca i Nermina Seferović iz Žepča, koje su u prisustvu predstavnika udruženja uručile JYSK proizvode za uređenje, kako bi štićenicima uljepšali novogodišnje praznike.

Igor Opačić, retail menadžer JYSK-a za BiH istakao je da ova kompanija svojim poslovanjem posebno želi da doprinese lokalnim zajednicama.
“Budući da JYSK otvara dvije prodavnice u istom danu u dva nova grada u BiH, Žepču i Jajcu, a u kojima se nismo imali prilike predstaviti ranije, smatram da je ovo najbolji mogući način da nekome izmamimo osmijeh na lice. JYSK je kao kompanija angažovan kroz društveno odgovorne projekte i uvijek se trudimo da doprinesemo i na lokalnom nivou. Našim dolaskom u Žepču i Jajce ne otvaramo samo nova radna mjesta, već svojim angažmanom odgovaramo na stvarne potrebe ovih gradova i njihovih stanovnika˝, izjavio je Opačić.
JYSK prodavnice u Jajcu i Žepči za svoje kupce vrata će otvoriti 16. decembra. U Žepču će JYSK prodavnica poslovati na 950 m2 prodajnog prostora na adresi Novo naselje bb, te će biti zaposleno sedam novih uposlenika. Prodavnica u Jajcu će poslovati na 1.000 metara, a zaposlit će 6 novih radnika na adresi Lučina bb.
JYSK u BiH posluje od 2010. godine kada je svoju prvu prodavnicu otvorio u Sarajevu i zapošljava 200 zaposlenika.