Kalem: subvencionirat ćemo poskupljenje GRAS-ovog kupona za nezaposlene u KS

0
248
Adi Kalem, ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo

Povodom poskupljenja cijena GRAS-ove karte namijenjene za nezaposlena lica u Kantonu Sarajevo, za koje je Sporazum u januaru ove godine potpisala prethodna Vlada, ministar saobraćaja KS Adi Kalem je kazao kako je njegova implementacija prouzrokovala mnogo problema aktuelnoj Vladi Kantona Sarajevo, jer nisu planirana potrebna budžetska sredstva.
“Indikativno je da je primjena za sve tačke ovog sporazuma o poskupljenju karata krenula sa danom njegovog potpisivanja, samo je poskupljenje karata za nezaposlena lica ostavljeno za 1. juli ove godine. Sa ovim sporazumom, kao i sa sporazumom o povećanju plata GRAS-ovim uposlenicima, upoznat sam tek u aprilu ove godine”, objasnio je ministar Kalem.
Dodao je i kako nas je sve zajedno, nakon toga, zadesila pandemija koronavirusa, zbog čega se sva pažnja usmjerila na spašavanje privrede.
“Trenutno nemamo u Budžetu KS planiran novac za subvencioniranje ovih karata, ali ih planiramo naći. Potrudit ćemo se da riješimo ovaj novonastali problem u narednom periodu”, najavio je ministar Kalem.