Knjiga o brendu Bentley skuplja od luksuznog automobila

0
1600
Specijalno izdanje knjige o brendu Bentley u najekskluzivnijoj varijanti biće ukrašeno dijamantima

Legendarni britanski proizvođač luksuznih automobila ove godine obilježava 100. rođendan, a osim ekskluzivnih jubilarnih serija pojedinih modela, Bentley je za kolekcionare i vlasnike vozila te marke pripremio još jedno iznenađenje. Riječ je o specijalnoj knjizi od preko 800 strana, teškoj čak 30 kg, koja pokriva 100 godina kompanije. Zaljubljenici u Bentley tu će pronaći sve o automobilima i ljudima koji su obilježili vijek postojanja ovog brenda.
U ponudi će se naći tri verzije knjige u ograničenim tiražima.
Centenary Edition biće štampana u svega 500 primjeraka, a kupci će moći da biraju između 4 dostupne boje korica, izrađenih od iste one kože koja se koristi u enterijeru Bentley automobila.
Još ekskluzivnija je verzija nazvana Mulliner Edition, s obzirom da će biti štampana u samo 100 primjeraka. Ova varijanta kjnige moći će da se naruči u jednoj od 17 nijansi luksuzne kože, a biće spakovana u ukrasnu kutiju izrađenu od aluminijuma od kojeg Bentley pravi dijelove svojih motora. Poseban kuriozitet je što su dijelovi unutrašnjosti ove kutije obloženi gumom sa pneumatika modela Bentley Speed 8, pobjednika u Le Manu 2003. godine. Za kupce ovog izdanja obezbijeđena je i besplatna tura kroz fabriku u kojoj se prave Bentley automobili, prenosi B92.

Bentley će svoj 100. rođendan obilježiti superluksuznom knjigom o istoriji ove kompanije

Na prvoj stranici svake od knjiga iz izdanja Centenary Edition i Mulliner Edition bit će odštampana fotografija kupca sa svojim Bentleyem i osnovne informacije o vlasniku, pa će praktično svaki primjerak knjige biti unikatan.
Na kraju, Bentley je predvidio i ultraluksuznu varijantu knjige koja će biti štampana u svega sedam primjeraka. Ovo izdanje nazvano Carat Edition biće ukrašeno dijamatima i koštat će čak 260.000 dolara, što je više i od cijene nekih modela tog britanskog proizvođača.