Komercijalnu banku Banjaluka kupila Poštanska štedionica Beograd

0
408
Poštanska štedionica Beograd potpisala ugovor o kupovini Komercijalne banke Banjaluka

Banka Poštanska štedionica a.d. Beograd, koja je u 100% vlasništvu države Srbije, potpisala je danas ugovor o kupovini Komercijalne banke a.d. Banjaluka. Ugovor su potpisali predsjednik IO Poštanske štedionice Bojan Kekić i predsjednik IO Komercijalne banke Beograd Vlastimir Vuković.
U izjavi poslije potpisivanja Kekić je ocijenio da je kupovina ove banke stvaranje svojevrsnog ‘finansijskog autoputa’ između Srbije i Republike Srpske. On je naveo da će na ovaj način biti ojačano povjerenje koje građani Republike Srpske osećaju prema Srbiji, kao i da će kupovina banke doprinijeti daljem razvoju korporativnih odnosa dvije privrede, navodi Tanjug.
Kekić detalje kupovine danas nije saopštio, jer se čekaju saglasnosti regulatora, pa će sama kupovina biti finalizovana na Banjalučkoj berzi.
Kekić je dodao da je zadvoljan ugovorenim detaljima oko kupovine ove banke i istakao da će oni biti javnosti predstavljeni za 1,5 do 2 mjeseca. Najavio je da je ovo prvo širenje Poštanske štedionice van granica Srbije, i dodao da se nada da nije ni posljednje.
Podsećanja radi, slovenački NLB je krajem prošle godine u Srbiji preuzeo Komercijalnu banku, a Poštanska štedionica je 100 posto u vlasništvu države Srbije.