Kompanija dm u saradnji s BH Poštom pokrenula e-Shop u BiH

0
386
Nova usluga za dm kupce: Brza i jednostavna narudžba putem platforme e-Shop JP BH Pošta

Osluškujući potrebe dm kupaca koji su u proteklom periodu iskazali interes za mogućnost online naručivanja proizvoda, dm je u saradnji s partnerom JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo predstavio novu uslugu online narudžbe i dostave na adresu kupaca, ali i narudžbe s mogućnošću preuzimanja u jednoj od odabranih 15 dm prodavnica širom BiH.
Na web stranici https://eshop.posta.ba/ kupci mogu potražiti odabrane proizvode dm robnih marki ali i drugih brendova iz šest kategorija: bebe, domaćinstvo, dekorativna kozmetika i mirisi, hrana i dodaci prehrani, kućni ljubimci te lična njega uz njihove fotografije, opise i cijene.
“U proteklom periodu smo uvidjeli da narudžba proizvoda online putem nudi veliku prednost za kupce, koji u svakom trenutku iz udobnosti svoga doma mogu naručiti potrebne proizvode. U nastojanju da idemo u korak s trendovima, odlučili smo se pokrenuti e-Shop u suradnji s našim domaćim i pouzdanim partnerom JP BH Pošta d.o.o Sarajevo. Vrlo smo ponosni na činjenicu da ćemo novom uslugom za kupce omogućiti kupovinu odabranih proizvoda iz dm asortimana na području cijele BiH – dakle, i u onim mjestima, u kojima dm još uvijek nema svoje trgovine. Nadamo se da će naši kupci isprobati novu mogućnost, a želja nam je da se približimo i novim kupcima – onima koji umjesto tradicionalnih kanala prodaje preferiraju nove“, kazao je Damir Šlosel, direktor dm-a u BiH.
Istakao je i kako je e-Shop jednostavan za korištenje i omogućuje uvid u aktuelnu ponudu po asortimanima, što će, nada se, biti dodatni motiv kupcima.
Maksimalna vrijednost online kupovine je 500 KM, dok minimalna nije određena, a plaćanje se vrši gotovinom po preuzimanju narudžbe. Trošak dostave za proizvode u vrijednosti do 70 KM je 5,90 KM i snosi ga kupac, dok je za narudžbu u vrijednosti većoj od 70 KM dostava besplatna.
Osim klasične online narudžbe i dostave na kućnu adresu u cijeloj BiH, kupcima je na raspolaganju i opcija preuzimanja naručenih proizvoda u jednoj od 15 dm prodavnica širom BiH. U ovom slučaju, bez obzira na iznos narudžbe, ne postoji dodatni trošak za kupca.