Karlheinz Dobnigg novi predsjednik Upravnog odbora AmCham BiH

Skupština Američke trgovinske komore u Bosni i Hercegovini izabrala je nove članove Upravnog odbora. Zagovaranje pozitivnog razvoja bh. privrede je kamen temeljac AmCham BiH

0
1092
Karlheinz Dobnigg

Skupština Američke trgovinske komore u Bosni i Hercegovini izabrala je nove članove Upravnog odbora na zasjedanju redovne (online) Skupštine AmCham BiH, koja je održana početkom jula ove godine.
Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina izabran je za novog predsjednika Upravnog odbora AmCham BiH. Amina Karić, potpredsjednica Operacija Authority Partners izabrana je za prvog potpredsjednika, a Adnan Crnica, menadžer prodaje ključnim klijentima ORACLE BH za drugog potpredsjednika.
Ostali članovi Upravnog odbora bez portfelja su Boro Mioč, generalni menadžer ERKON-a, Omar Krivošija, generalni direktor COMTRADE SYSTEM INTEGRATION, Damir Dizdarević, direktor LOGOSOFT-a, Admir Drinić, generalni direktor TELEMACH-a, Mirza Bavčić, generalni direktor EXPRESS COURIER – ASC FOR UPS i Nadina Hodžić, senior menadžer u poreznom odjelu ERNST & YOUNG.
“Velika mi je čast ali i odgovornost preuzeti ovu ulogu te se iskreno radujem što ću zajedno sa članovima Upravnog odbora i članovima AmCham BiH nastaviti raditi na poboljšanju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Zagovaranje pozitivnog razvoja bh. privrede će i dalje biti kamen temeljac Američke trgovinske komore u BiH. Čvrsto vjerujem da kroz zdrav i otvoren dijalog možemo na sistematičan način adresirati poslovne izazove s kojima se BiH suočava te na taj način unaprijediti poslovno okruženje, privući strane investitore i otvoriti nova radna mjesta u ovoj državi”, izjavio je novi predsjednik Upravnog odbora AmCham BiH, Karlheinz Dobnigg.
Novo doba AmCham-a BiH, uključuje interne promjene u strukturi i organizaciji, osvježenu i redefinisanu misiju i viziju AmCham BiH kao i novi strateški pristup a sve to s ciljem smjelijeg i jačeg pozicioniranja AmCham BiH u javnoj sferi Bosne i Hercegovine, ali i regije. U tome će pomoći i novoizabrani Generalni sekretar Američke trgovinske komore u BiH, Nedim Hamzić.
“U budućem djelovanju AmCham BiH sa najvažnijim partnerom Američkom ambasadom i novim sazivom Upravnog odbora aktivno ćemo raditi na razvoju i osnaživanju glasa stručnih komiteta koji djeluju unutar Komore, sa kojima planiramo održavanje okruglih stolova i konferencija koje će da unaprijede poslovnu klimu BiH kroz brojna polja djelovanja”, rekao je Hamzić.
Nastavno na partnerstvo sa Američkom ambasadom u BiH, tokom Skupštine pozdravno obraćanje je imao i Ambasador SAD u Bosni i Hercegovini, Eric Nelson koji se zahvalio na kontinuiranoj uspješnoj saradnji te čestitao na dvogodišnjim postignućima AmCham BiH, uključujući povećanje članstva za 50 posto.