Euromoney proglasio UniCredit najboljom bankom u BiH

0
628
Jean Pierre Mustier - Amina Mahmutović: Ponosni smo na nagrade koje je dobio UniCredit

Ugledni finansijski magazin Euromoney dodijelio je UniCreditu šest nagrada: za najbolju banku u Bosni i Hercegovini, Austriji, Bugarskoj, Centralnoj i Istočnoj Evropi (kao i za transakcijske usluge u CIE) i Njemačkoj.
Euromoney nagrade za izvrsnost se dodijeljuju od 1992. godine i smatraju se prestižnim programom nagrada za globalnu bankarsku industriju, otkrivajući ‘najbolje od najboljih’ u svim zemljama koje nude bankarske usluge.
Kao i prethodnih godina, kriteriji za ocjenjivanje uključuju profitabilnost, vidljiv rast, relativno bolji učinak u usporedbi sa konkurentima i sposobnost prilagođavanja promjenjivim tržišnim uvjetima i potrebama klijenata.
“Priznanje Euromoney-a za najbolju banku na ovim tržištima jasan je dokaz ogromnog posla koji naši timovi obavljaju i naših kontinuiranih napora da podržimo klijente širom Grupe. Izuzetno sam ponosan na postignute nagrade i želim se zahvaliti svim našim zaposlenima u Evropi koji i dalje neumorno rade na tome da nam pomognu u ispunjenju obaveza“, izjavio je Jean Pierre Mustier, izvršni direktor UniCredita.
Predsjednica Uprave UniCredit Bank Amina Mahmutović je izjavila da je Euromoney nagradio njihov kontinuirani rad, kojim nastavljaju podržavati realnu ekonomiju, fokusirajući se na razvoj inovativnih rješenja prilagođenih potrebama klijenata.