Kompanija Eastern Mining otvara konkurs za učeničke stipendije

0
284
Eastern Mining: Svaki mjesec 100 KM za deset najboljih na smjeru 'Rudar u podzemnoj eksploataciji'

Eastern Mining, bosanskohercegovačka kompanija u vlasništvu britanskog Adriatic Metalsa, investitora rudarskog projekta Vareš, počela je s procesom primanja prijava za konkurs za dodjelu deset stipendija za najbolje rangirane učenike koji odluče upisati smjer ‘Rudar u podzemnoj eksploataciji’ u školskoj 2022/23. godini.
Dio misije kompanije Eastern Mining, pored eksploatacije mineralnih sirovina, su i ulaganja u lokalnu zajednicu, prvenstveno u obrazovanje. Pokretanje novoga smjera u Mješovitoj srednjoj školi NORDBAT-2 u Varešu daje šansu mladima da se edukuju za poslove budućnosti u sredini iz koje potiču.
Tokom trogodišnjeg strukovnog obrazovanja učenici će se upoznati s novim rudarskim tehnologijama i tehnikama, koje uz angažman znanja i dostignuća različitih naučnih disciplina čine ovu granu industrije modernom.
Deset najbolje rangiranih učenika konkursa po ovom javnom pozivu primat će po 100 KM stipendije mjesečno tokom deset mjeseci u godini.
Praktični dio ovog smjera će se odvijati u pogonima kompanije Eastern Mining, gdje je isključeno pasivno učenje, gdje će učenici učestvovati u svim fazama moderne rudarske proizvodnje, uz mentorstvo iskusnih uposlenika kompanije Eastern Mining.
Konkurs će biti otvoren do 29.06.2022. godine, a sve detaljne informacije o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji mogu se dobiti upitom na info@adriaticmetals.com ili putem telefona 032/844-553