Kompanija Hifa Petrol donirala abdominalni retraktor UKC-u u Tuzli

0
1695
UKC Tuzla doniran abdominalni retraktor za potrebe operacione sale

Kompanija Hifa Petrol donirala je Univerzitetsko kliničkom centru (UKC) u Tuzli abdominalni retraktor za potrebe operacione sale. Donaciju vrijednu više od 10.000 eura načelniku Klinike za hirurgiju UKC Tuzla, Zijahu Rifatbegoviću, uručio je direktor i vlasnik najuspješnije bh. naftne kompanije, Hajrudin Ahmetlić.
“Ovaj uređaj je vrhunske kvalitete i po svojim performansama ne zaostaje ni u kom smislu za bilo kojim uređajem svjetskih dobavljača, te je zbog toga još veće zadovoljstvo što ga je proizvela domaća kompanija Pobjeda iz Tešnja“, izjavio je Zijah Rifetbegović, načelnik Klinike za hirurgiju UKC Tuzla.
Abdominalni retraktor bio je neophodan za normalno funkcionisanje Klinike za hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, te je zbog toga ova donacija izuzetno značajna kako za pacijente tako i za uposlenike UKC Tuzla.
“Naša obaveza kao najuspješnije naftne kompanije je da budemo društveno odgovorni i nadamo se da će ova donacija doprinijeti boljem i kvalitetnijem funkcionisanju Klinike za hirurgiju UKC Tuzla“, izjavio je Hajrudin Ahmetlić, vlasnik i direktor kompanije Hifa Petrol.