Kompanija Porsche BH: Decembar u znaku pomoći najranjivijim kategorijama društva

0
144
Porsche BH, kao i prethodnih godina, donacijama obradovala građane najranjivijih kategorija našeg društva.

Novogodišnji praznici su povod da se kraj poslovne godine obilježi humanitarnim i društveno odgovornim projektima pa je kompanija Porsche BH, kao i prethodnih godina, donacijama obradovala građane najranjivijih kategorija našeg društva.
Porsche BH je darovao novogodišnje paketiće djeci SOS Dječijeg sela, Dječijeg doma Bjelave, te učenicima JU Srednja škole za stručno usavršavanje i radno osposobljavanje u Zenici.
“Kao i svake godine, i u 2022. godini realizovali smo brojne društveno odgovorne projekte. Posebnu pažnju posvetili smo projektima koji se ogledaju u podršci kulturi, sportu i mladima jer je sretno djetinjstvo temelj života svakog čovjeka“, kazala je Belgin Arnautović, menadžer za odnose s javnošću kompanije Porsche BH.
Međutim, našu brigu trebaju i stari i nemoćni građani koji ovise o pomoći sugrađana.
“Naša kompanija je u decembru podržala akciju udruženja Pomozi.ba pod nazivom ‘Obrok za sve’ i donirala sredstva za oko 700 toplih obroka koji će biti odneseni na vrata starih i iznemoglih građana širom BiH. U uslovima teške ekonomske krize ne smijemo zaboraviti sugrađane koji nisu u mogućnosti da sebi obezbijede topli obrok. Mi u kontinuitetu podržavamo projekat ‘Obrok za sve’ i naša podrška ni ubuduće neće izostati”, dodao je Senad Olovčić, direktor firme Porsche BH.