Kompanija Rasiyat u Zenici želi graditi trgovački centar i rekreativni kompleks

0
692
Potpisan Memorandum o saradnji Grada Zenice i kompanije Rasiyat iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Delegacija kompanije Rasiyat, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na čelu s direktorom Muhammadom A. Al-Yamanijem posjetila je u utorak Gradsku upravu Zenice gdje im je domaćin bio gradonačelnik Fuad Kasumović sa saradnicima.
Pored predstavnika kompanije Rasiyat, Gradsku upravu je posjetio i šeik Mohammed bin Saqr al Qasimi.
Cilj posjete je predstavljanje dosadašnjih aktivnosti i rezultata ostvarenih u pogledu realizacije projekta izgradnje trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa na zemljištu smještenom u Poslovno rekreativnoj turističkoj zoni Zenica-Jug.
Predstavnici kompanije Rasiyat su kroz kratki video film prikazali domaćinima iz Gradske uprave Zenica vlastite ideje za budući projekat, koji podrazumijeva izgradnju trgovačkog centra, hotela i drugih rezidencijalnih sadržaja.
Direktor kompanije Rasiyat Muhammad A. Al-Yamani je izrazio zadovoljstvo zbog načina na koji je Gradska uprava Zenice na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem prihvatila ideju o ovom projektu.
“Ovo je druga godina kako razgovaramo o projektu izgradnje trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa u Poslovnoj zoni Zenica-Jug. Ukoliko dođe do realizacije ovog projekta Zenica će potpuno promijeniti imidž, a gotovo dvije hiljade Zeničana dobit će priliku za zaposlenje”, rekao je gradonačelnik Kasumović.
Tokom ovog susreta potpisan je i Memoranduma o nastavku saradnje između Grada Zenice i kompanije Rasiyat u pogledu definisanja prava i obaveza, kao i utvrđivanja uslova za realizaciju projekta izgradnje trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa u Poslovnoj zoni Zenica-Jug.