Kompanija Violeta podržala projekat zapošljavanja žena sa invaliditetom

0
1219
Projekt zapošljavanja žena: U šivaonici se redizajnira odjeća i prave unikatni prizvodi

Predstavnici kompanije Violeta d.o.o danas su posjetili prostorije humanitarne organizacije ADRA u Banjaluci i donirali sredstva za podršku projektu zapošljavanja žena sa invaliditetom.
Humanitarna organizacija ADRA je poznata po svom višedecenijskom humanitarnom radu širom BiH.
“Naš rad je prvenstveno usmjeren na pomoć beskućnicima, socijalno ugroženim osobama i osobama sa invaliditetom. U skladu s tim u decembru 2016. pokrenuli smo obuku šivenja i krojenja za žene sa invaliditetom kako bismo doprinijeli njihovom ekonomskom osnaživanju i omogućili im da lakše dođu do zaposlenja. Po završetku obuke pokrenuli smo šivaonicu u kojoj vršimo redizajn odjeće i stvaramo unikatne prizvode koji kroz redizajn dobijaju novu vrijednost. Svi naši proizvodi objedinjeni su u brendu ‘DIVE’, od kojih posebno izdvajamo denim torbe (torbe od džinsa) i cekere koje šijemo od viška odjeće koju dobijemo putem donacija. Naš cilj je da za ove proizvode pronađemo tržište kako bismo njihovom prodajom obezbijedili samoodrživost projekta i plate za zaposlene radnice“, istakla je Ružica Todorović, koordinator ovog projekta.
“Zahvalni smo kompaniji Violeta koja je velikodušnom donacijom podržala naš rad i projekat putem kojeg nastojimo obezbijediti radna mjesta za žene sa invaliditetom ali i podići svijest o zaštiti životne sredine te smanjiti odlaganje tekstilnog otpada u prirodu“, ističu iz ADRA-e.