Kompanije AS Holdinga kupcima isporučile više od 22 miliona kg prehrambenih proizvoda

0
19310
Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga

Proizvodni pogoni kompanija u sastavu AS grupacije (Klas, Vispak, Sprind, AC Food, AS Logistics, AS, ZIM i Solana) rade u punom kapacitetu kako bi snabdjevanje tžišta u BiH bilo stabilno i tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa.
“AS grupacija kao temelj bh. ekonomije spremna je za sve izazove i vanredne situacije kao što je ova sa pandemijom korona virusa. Svi naši uposlenici su raspoređeni u proizvodne pogone ili rade na isporukama robe na prodajna mjesta. Građani mogu biti sigurni da nećemo dozvoliti da ostanu bez osnovnih životnih namirnica“, ističe Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga.
Dokaz da je proizvodnja pojačana, kako bi snabdjevanje bilo stabilno, govore i podaci da je ukupno oko 22 miliona kilograma prehrambenih proizvoda svih kompanija koje posluju u sastavu AS Holdinga, u zadnje tri sedmice isporučeno kupcima širom BiH. Ove impresivne brojke dovoljno govore koliko su domaće prehrambene kompanije spremne biti stub društva u vremenima kada se to od njih najviše i očekuje.