Kompaniji AbbVie dodijeljen certifikat Poslodavac Partner

0
933
Kompaniji AbbVie uručen certifikat Poslodavac Partner

Biofarmaceutskoj kompaniji AbbVie treću je godinu zaredom uručen certifikat Poslodavac Partner, priznanje koje kompanija Selectio dodjeljuje za kvalitetu upravljanja zaposlenicima.
Kao i proteklih godina, biofarmaceutska kompanija AbbVie prošla je kroz reviziju svojih HR procesa i demonstrirala visok nivo kvalitete postavljenog sistema regrutacije i selekcije, transparentan sistem procjene radne efikasnosti zaposlenika te predanost brizi za zaposlenike.Projekt Certifikat Poslodavac Partner pokrenut je s misijom promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima, a u projekt se do sada uključilo više od 100 organizacija. Certifikat se dodjeljuje organizacijama na temelju ocjene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenicima u pet glavnih područja – Strategije, Regrutacije i selekcije, Upravljanja radne efikasnosti , Usavršavanja i razvoja i Odnosa sa zaposlenicima. Kako bi zadovoljila standarde Certifikata, kompanija mora ostvariti najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja.
Biofarmaceutska kompanija AbbVie je u procesu certifikacije dokazala da ulaže značajan trud u izgradnju odnosa sa svojim zaposlenicima.
Dario Nenadić, Voditelj tržišta izvan EU za Adriatic regiju, primio je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave kompanije Selectio.
Trenutno je 66 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji.