Kia Habaniro Concept biće predstavljen na sajmu u Njujorku

0
1015
Koncept Kia Habaniro otkriven je u newsletteru za New York Auto Show

Kia Motors će i na sajmu automobila u Njujorku (New York Auto Show), koji se održava od 19. do 28. aprila ove godine predstaviti konceptni model Kia Habaniro. Kia Habaniro Concept otkriven je u newsletteru za New York Auto Show, a slika pokazuje studiju modernog crossovera u srebrnoj boji, sa kontrastnim crnim elementima, crvenim C stubom, LED svjetlima…
Iako je prednja strana koncepta pomalo glomazna, ostatak modela ima moderan dizajn. Ostale stilske karakteristike uključuju skrivene ručke na vratima i masivne naplatke od legure sa off-road gumom. Habaniro takođe nema tradicionalne bočne retrovizore i to sugeriše da bi koncept mogao imati ogledala za video kamere slične Audi e-tronu.
U newsletteru nisu spominjane specifikacije i ostale tehničke karakteristike, ali zanimljivo je primijetiti da je ime koncepta Habaniro umjesto Habanero. Ovo sugeriše da Kia povezuje crossover sa Niro porodicom koja uključuje hibridne, plug-in hibridne i električne varijante.
S obzirom na ovu povezanost, moguće je da će Habaniro koristiti ekološki prihvatljiv pogon. Međutim, to je nepotvršeno a i slika ne otkriva nikakve portove za punjenje.
Habaniro koncept će biti premijerno predstavljen 17. aprila, kada će biti poznato i više detalja.