Konzum pokrenuo humanitarni projekat ‘Budimo zlatni za djecu oboljelu od raka’

0
307
Simboličnom kupovinom maske pružit ćemo podršku oboljeloj djeci

Povodom svjetskog dana borbe protiv raka koji se obilježava 4. februara, Konzum je pokrenuo projekat ‘Budimo zlatni za djecu oboljelu od raka’ kako bi se dodatno podigla svijest o borbi protiv raka te pružila podrška oboljelima.
Tim povodom Konzum je otkupio 1.000 zaštitnih maski u vrijednosti 5.000 KM i time pomogao rad udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’.
Otkupljene zaštitne maske za višekratno korištenje sa simboličnom porukom ‘Budi zlatan’ Konzum će danas pokloniti prvim kupcima u odabranim Konzum prodavnicama u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci.
“Za nas u Konzumu ovaj projekat predstavlja posebnu satisfakciju jer je u pitanju direktna pomoć i podrška oboljeloj djeci kao jednoj od najosjetljivijih kategorija našeg društva“, izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing Konzuma.
Prodaja maski ‘Budi zlatan’ uskoro počinje, te će svi koji žele na jednostavan način simboličnom kupovinom maske moći pružiti podršku oboljeloj djeci.
“Od ovog februara, Konzum je zlatan za djecu oboljelu od raka. Podršku pruža kupovinom maskica Udruženja koje će dalje, besplatno, distribuirati svojim kupcima. Time će približiti naš rad građanima kao i načine na koje mogu biti podrška oboljelim mališanima“, izjavio je Fikret Kubat, direktor Udruženja.
Podsjećamo da je aktivan i humanitarni broj 17010 putem kojeg svi koji žele mogu donirati 2 KM udruženju ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ uz napomenu da je broj jedinstven za sve mrežne operatere u BiH.
Zajedno možemo mnogo više, zato budimo zlatni za djecu oboljelu od raka.