Spajaju se Payoneer i FTAC Olympus Acquisition Corp: Vrijednost kompanije oko 3,3 milijarde dolara

0
332
Po završetku reorganizacije, novoformirana holding kompanija će biti preimenovana u Payoneer Global Inc.

Payoneer Inc., globalna platforma za plaćanje i podršku trgovini koja pomaže rast miliona digitanih firmi širom svijeta, i FTAC Olympus Acquisition Corp. (NASDAQ:FTOCU), kompanija koja se bavi preuzimanjima u posebne svrhe, sklopile su završni sporazum i plan reorganizacije. Po završetku reorganizacije, novoformirana holding kompanija će biti preimenovana u Payoneer Global Inc. i kombinovana kompanija će poslovati kao Payoneer, američko javno akcionarsko društvo. Prema trenutnim procjenama, očekuje se da vrijednost ove kompanije dostigne oko 3,3 milijarde dolara.
Menadžerski tim Payoneera će nastaviti da vodi kompaniju. Payoneer podržavaju investicije kompanija TCV, Susquehanna Growth Equity (SGE), Viola Ventures, Wellington Management, Nyca Partners, Temasek i drugih.
Oslanjajući se na relevantan brend koji uvažavaju i kome vjeruju firme širom svijeta, Payoneer je proširio svoje usluge u cilju osnaživanja rasta kompanija na globalnom nivou. Payoneer usluge obuhvataju: tržišna plaćanja, B2B izlazne/ulazne račune, trgovačke usluge, obrtni kapital i rizik i usklađenost.
“Tehnologija mijenja trgovinu na globalnom nivou, uklanja granice i omogućava preduzetnicima iz cijelog svijeta da razvijaju digitalno poslovanje. Payoneerova specijalizovana platforma obezbjeđuje globalnu povezanost sa lokalizovanim kapacitetima koja se zasniva na čvrstoj i skalabilnoj infrastrukturi kad je riječ o usklađenosti, riziku i regulativi. Drago nam je što ćemo ući u partnerstvo sa Betsi Koen i FTOC timom i sigurni smo da ćemo kao javna kompanija imati koristi od njihove velike stručnosti”, izjavio je Scott Galit, generalni direktor Payoneera.
Betsy Z. Cohen, predsjednica Upravnog odbora FTAC Olympus Acquisition Corp, istakla je da Payoneer predvodi ubrzan globalni prelazak na digitalnu trgovinu u svim sektorima.