Konzum prodavnice od danas rade skraćeno

0
555
Konzum otvorio tri nove prodavnice u Konjicu, Bihaću i Cazinu

U cilju prevencije i suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Uprava Konzuma donijela je odluku o skraćenom radnom vremenu svih svojih prodajnih objekata u Bosni i Hercegovini, što je u skladu sa usvojenim odlukama nadležnih institucija te uvođenja policijskog sata.
Konzum prodavnice u FBiH od danas će raditi najduže do 17 sati, dok će u Kantonu Sarajevo raditi još kraće do 16,30 sati (u skladu sa današnjom odlukom Vlade KS).
Radno vrijeme prodavnica u RS-u i Brčko distriktu završavat će najkasnije do 18 sati. Detaljan pregled izmijenjenog radnog vremena prodavnica dostupan je na korporativnoj stranici Konzuma gdje će biti ažurirane i sve eventualne naknadne izmjene.
U cilju zaštite zdravlja svojih zaposlenika i kupaca, Konzum ulaže maksimalne napore da obezbijedi sigurnu kupovinu te provodi niz pojaćanih mjera na suzbijanju dodatnog širenja zaraze. S tim u vezi ograničen je broj kupaca koji u isto vrijeme mogu obavljati kupovinu u prodavnicama, te se mole kupci da poštuju preporuke držanja rastojanja najmanje jedan metar na uslužnim linijama i blagajnama.
U svim prodajnim objektima se provode pojaćane mjere higijene i dezinfekcije svih površina, a posebno blagajni, uslužnih linija, odjela mesnice, gastra i pekara te predmeta sa kojima kupci dolaze u kontakt.
Dodatno, preporuka kupcima je da u kupovinu odlaze sami te da obavljaju kupovinu količinski prema ukazanim potrebama jer se opskrba svih Konzumovim prodajnih objekata odvija nesmetano, a u saradnji sa partnerima dobavljačima kontinuirano se obezbjeđuju dovoljne količine svih namirnica, a posebno onih za kojima vlada povećana potražnja.