Višković: Kupovina namirnica u RS će biti ograničena

0
722
Višković: Moguće otvaranje frizerskih i kozmetičkih salona

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je na pres-konferenciji da je glavni koordinacioni tim predložio nove mjere u borbi protiv širenja koronavirusa.
Prva mjera, kako je najavio, odnosi se na kupovinu robe široke potrošnje – brašna, ulja, soli i šećera. Ta mjera donesena je zbog činjenice da ljudi kupuju prekomjerne količine robe te da će kupovina tih artikala biti ograničena.
Višković za sada nije precizirao detalje. Ipak, naveo je da će vjerovatno kupovina brašna biti ograničena na deset kilograma. Dodao je i da nema potrebe da građani gomilaju zalihe robe u kućama.
Kazao je da će svi trgovci uskoro dobiti instrukcije , a inspektori će kontrolisati da li se ova mjera provodi. Oni trgovci koji ne budu poštovali ovu mjeru biće sankcionicani.
Višković je kazao i kako se sa Vladom Srbije dogovara nabavka dodatnih količina brašna i šećera, za popunjavanje robnih zaliha RS.
Premijer RS najavio je i da će međugradski prevoz danas biti ukinut.
Višković je najavio i da će biti usvojena odluka o objavi ličnih podataka osoba koje prekrše kućnu izolaciju i bit će smješteni u šatorski karantin, jer se, kaže, ne može dozvoliti da neodgovorni pojedinci svojim ponašanjem ugrožavaju druge osobe.
Dodao je i da će od Vijeća ministara BiH tražiti da se zabrani ulazak stranih državljana, po uzoru na zemlje u okruženju.