Konzum proširio asortiman sa više od 1.000 domaćih proizvoda

0
731
U asortiman Konzum prodavnica uvršteno je više od 1.000 domaćih proizvoda

U asortiman Konzum prodavnica je uvršteno više od 1.000 domaćih proizvoda iz kategorija pakirane hrane. Znatno proširenje asortimana domaćih proizvoda realizovano je u sklopu aktuelne inicijative pružanja dugoročne podrške domaćim proizvođačima koju je Konzum pokrenuo početkom maja kako bi se pokušale umanjiti posljedice pandemije korona virusa na domaću proizvodnju.
“Sretni smo jer se saradnja sa domaćim dobavljačima dodatno učvrstila i proširila, što je otvorilo mogućnosti za proširenje asortimana domaćih proizvoda. Vjerujem da će naši kupci kao i do sada prepoznati značaj kupovine domaćih proizvoda, te tako na najbolji način podržati ovu značajnu inicijativu“, izjavila je Amina Ćuprija, rukovodilac Službe nabave pakirane hrane u Konzumu.
Konzum je i prethodnih godina kontinuirano podržavao domaću proizvodnju, a usljed pandemije korona virusa ta saradnja je dodatno ojačana sa brojnim Konzumovim dugogodišnjim partnerima ujedno respektabilnim bh. proizvođačima. Neki od njih su Vitinka, Pak Rampart i Hercegovinavino čije proizvode kupci rado odabiru sa polica Konzuma.
Podsjećamo, pod sloganom ‘Kupujmo domaće jer domaće se voli jaće’ u sklopu inicijative za podršku domaćoj proizvodnji Konzum je već ojačao saradnju sa domaćim mljekarima i poljoprivrednim proizvođačima te će u toku ove godine otkupiti više od 6 miliona litara domaćeg, više od 4 miliona litara mliječnih prerađevina iz domaće proizvodnje, te više od 10.000 tona voća i povrća od domaćih poljoprivrednih proizvođača.