Konzum snizio redovne cijene proizvoda

0
1007
Konzum provodi niz mjera kako bi kupcima omogućili nesmetanu i sigurnu kupovinu

Konzum BiH je danas snizio redovne cijeneproizvoda za osnovne potrebe domaćinstva što će kupcima donijeti značajne uštede. Radi se o svakodnevno potrebnim proizvodima iz kategorija mliječnih i mesnih prerađevina, osnovnih životnih namirnica, konzerviranog programa, bezalkoholnih pića i slatkiša, te sredstava za ličnu higijenu, pranje i čišćenje. Proizvodi su odabrani prema rezultatima analize potrošačkih potreba kupaca i spadaju u grupu proizvoda za kojima vlada najveća potražnja na tržištu, a ujedno su najtraženiji proizvodiu ponudi Konzuma. Kupci ih lako mogu pronaći jer na policama nose oznaku ‘Dobre cijene svaki dan’.
Odluku o sniženju redovnih cijena prozvoda, kao jednu od mjera restruktuiranja, donijela je nova Uprava Konzuma kako bi svojim vijernim kupcima omogućili povoljnije snabdijevanje osnovnim proizvodima za domaćinstvo uz dodatnu uštedu. Riječ je o prvom valu sniženja, a u narednom periodu slijede dodatne korekcije.
Nihad Imširović, izvršni direktor Konzuma, kazao je da osim intenzivnog ulaganja koje je kompanija usmjerila u sniženje cijena, Konzum radi i na proširenju asortimana, saradnje sa nizom novih dobavljača, te jačanju partnerskih odnosa sa stalnim dobavljačima.
Konzum trenutno posluje u okviru maloprodajne mreže koju čini 168 prodavnica u BiH. Nedavno je otvorio i svoj prvi Cash&Carry objekat u Tešnju, koji je ponudio brojne pogodnosti poput povoljnije paketne prodaje i Outlet ponude neprehrambenih proizvoda. U narednom periodu kompanija ima planove za proširenje maloprodajne mreže te otvaranje novih prodavnica na lokacijama gdje Konzum do sada nije bio prisutan.