Korona zaustavila širenje turističkih potencijala i ponude na Vlašiću

0
381
Ministrica Đapo na Vlašiću: Poziv građanima BiH da godišnje odmore provedu na planinama

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo boravila je danas na Vlašiću, jednoj od najljepših bh. planina, gdje su joj domaćini bili načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić i predstavnici turističke privrede. Sastanku je prisustvovao i federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović.
Ministrica Đapo razgovarala je s hotelijerima i drugim turističkim radnicima koji su je upoznali s dosadašnjim aktivnistima i situacijom kada je riječ o ovogodišnjoj ljetnjoj turističkoj sezoni na ovoj planini, ali i generalno na području Srednjobosanskog kantona.
Domaćini su ministrici Đapo predstavili brojne projekte čija je realizacija planirana u narednom periodu, ali je pandemija koronavirusa u velikoj mjeri zaustavila širenje turističkih potencijala i ponude na Vlašiću.
“Vlašić je jedna od najljepših planinskih destinacija u BiH i regiji. Sudeći prema onome što sam vidjela ovdje, to je zasigurno top lokacija koju treba posjetiti i za vrijeme pandemije”, rekla je Đapo.
Posebno je pohvalila planove i aktivnosti privrednika iz oblasti turizma koje namjeravaju realizirati u narednom periodu na području Travnika i Srednjobosanskog kantona.
Ministrica Đapo najavila je i finansijsku pomoć hotelijerima, turističkim agencijama i vodičima koju će u narednom periodu realizirati Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Vlada Federacije BiH.