KS: Objavljen drugi Javni poziv za finansiranje mjesečnih plata privredi

0
209
Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas, shodno Zakonu o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS izazvanih koronavirusom, drugi Javni poziv za realizaciju i implementaciju sredstava.
Radi se o Javnom pozivu za odobravanje finansiranja cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plate u FBiH za juli, august i septembar 2021. godine.
“Izabrali smo ova tri mjeseca s ciljem očuvanja poslovne aktivnosti i zadržavanja radnih mjesta, jer cijenimo da je tokom proljeća bilo otpuštanja radnika, zbog sveukupne situacije nastale zbog posljedica pandemije, te da je tokom ljetne sezone došlo do popravljanja situacije i vraćanja radnika na radna mjesta. Obzirom da smo ušli u zimski period kad je povećana mogućnost ponovnih otpuštanja, smatramo da je bitno uzeti u obzir mjesece juli, august i septembar za finasiranje cijele ili dijela mjesečne plate, kako bi se spriječila nova eventualna otpuštanja radnika usljed smanjenja poslovnih aktivnosti u zimskom periodu”, kazao je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, podsjećajući da na ovaj način Ministarstvo nastavlja s implementacijom 21 miliona KM pomoći privredi.
Ministar Delić pozvao je poslovne subjekte da prilikom prijave na Javni poziv obrate pažnju na rokove, način prijave, uvjete Javnog poziva, tehničku ispravnost prijave i tražene dokumentacije.
“Na prethodnim javnim pozivima mnoge prijave su odbijene zbog formalno – pravnih nedostataka koji su eliminatorni uvjeti za prijavu na Javni poziv”, podsjetio je ministar.
Javni poziv s pripadajućim prijavnim obrascem koji poslovni subjekti trebaju ispuniti i uz njega dostaviti traženu dokumentaciju dostupan je na stranici Ministarstva privrede na ovom linku.
Javni poziv otvoren je 12 dana od dana objave na stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here