KS: Osim trolejbuske mreže do Vogošće, uvodi se i trolejbuska linija do Šipa

0
324
Šteta i Mandić: Općina Centar izdala urbanističku saglasnost za trolejbusku mrežu do Vogošće

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta danas je razgovarao s načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem, kako bi dogovorili sljedeće korake za dva važna projekta javnog prevoza na području ove općine.
U okviru jednog od njih, Ministarstvo saobraćaja KS dobilo je urbanističku saglasnost od Općine Centar za projekt trolejbuske mreže do Vogošće.
“Dobili smo urbanističku saglasnost od Općine Centar koja nam je bila neophodna za realizaciju ovog projekta. Uskoro očekujemo i urbanističku saglasnonst od Općine Vogošća. Nakon što završimo sve aktivnosti oko dobijanja dozvola, raspisat ćemo tender za nadzor, a nakon toga i tender za izvođača radova, kako bi konačno proširili našu trolejbusku mrežu do Vogošće”, izjavio je ministar Šteta.
Ovaj projekt realizira se zahvaljujući podršci i zajmu kod Evropske investicione banke.
Na sastanku je naglašena važnost još jednog projekta, čijom će zajedničkom saradnjom Općine Centar i Ministarstva saobraćaja biti omogućena realizacija, a to je uvođenje trolejbuske linije do naselja Šip.
“Šip je naselje koje se nakon rata veoma brzo razvilo i koje je još u fazi razvijanja, tako da smo tu počeli sa značajnim infrastrukturnim projektima. Izuzetno sam zadovoljan što će upravo stanovnici Šipa imati mogućnost da se voze novim trolejbusima vrlo brzo”, istakao je načelnik Mandić.