Lesaffre Grupa u Banja Luci otvorila pekarski Demo Centar za BiH

0
1083
Farnacuski Lesaffre otvorio u Banja Luci ured i novi pekarski Demo Centar za BiH

Multinacionalna kompanija Lesaffre sa sjedištem u Lille, Francuska, otvorila je 12. novembra u Banja Luci ured i novi pekarski Demo Centar za BiH.
U skladu sa svojim motom ‘Rastimo zajedno’, Lesaffre Grupa preko svoje podružnice za ovaj dio Evrope – Lesaffre Adriatic d.o.o. i zajedno sa strateškim partnerom i distributerom za teritorij BiH – kompanijom MCI d.o.o., ovim projektom želi ojačati svoje prisustvo na tržištu Bosne i Hercegovine.
Centar sa 200 kvadratnih metara opremljen je najsavremenijom opremom (Tagliavini/Parma-Italia) i smješten je u centru Banja Luke.
Na otvorenju svečanu vrpcu presijekli su Jerome Lebriez, predsjednik Lesaffre-a za Istočnu Evropu i Miljenko Crnjac, vlasnik kompanije MCI.
”Namjera nam je s novim centrom otvoriti mogućnost pružanja dodatne podrške i edukacije za naše pekarske partnere iz BiH na tehničkoj, komercijalnoj i marketinškoj razini, kako bi zajednički poboljšali cjelokupno poslovanje pekarstva”, izjavila je Zorica Bubnjević, Country managerica za BiH, C. Goru i S. Makedoniju.
Lesaffre grupa je globalni ključni igrač na području proizvodnje kvasca i fermentacije, te kreira, razvija, proizvodi i prodaje inovativna rješenja za Pekarstvo, Okus hrane, Zdravlje i Biotehnologiju. Porodična firma osnovana 1853. godine u sjevernoj Francuskoj sada je multinacionalna i multikulturalna kompanija koja je u svom djelovanju posvećena što boljem očuvanju i brizi za našu planetu.
Lesaffre sa 10.500 zaposlenih djeluje globalno kroz 80 podružnica, 66 proizvodnih jedinica i 50 Pekarskih centara smještenih u 50 zemalja svijeta, te ostvaruje promet od 2 milijarde eura.