Poslovna konferencija Pouzdanost 27. novembra u Sarajevu

0
843
Konferencija će okupiti više od 400 predstavnika bonitetno pouzdanih kompanija iz BiH

Vodeći se idejom da sve dobre i pozitivne priče trebaju biti ispričane, LRC d.o.o. i Poslovne novine d.o.o. prije pet godina kreirali su projekt ‘Pouzdanost’, pod čijim imenom se krije i jedna od najpoznatijih poslovnih konferencija u Bosni i Hercegovini.
Ovogodišnja konferencija okupiće više od 450 učesnika u sarajevskom hotelu Hills 27. novembra, a u fokusu će biti kompanije čije poslovanje prate iznadprosječni rezultati. Ovaj projekt, naime, zasnovan je isključivo na konkretnim rezultatima analize poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije.
Pored javne promocije kompanija sa najstabilnijom strukturom poslovanja, konferenciju će pratiti i niz drugih aktivnosti. Brojne priče o uspjehu, napretku, povjerenju i pouzdanosti moći ćemo čuti i od vrhunskih govornika koji će konferenciji sasvim sigurno dati jednu novu dimenziju, a svim učesnicima otvoriti nove vidike u poslovanju te prikazati one ljudske vrline koje sa sobom nosi riječ pouzdanost.
Priča o prvoj bh. jahti koja je napravljena u Vitezu obišla je domaće, regionalne, ali i evropske i svjetske medije. I novinari i struka su za Denisa Kraljevića rekli da je Tesla među brodograditeljima, a ovaj vizionar će nam otkriti kako je od nemoguće misije i pomisli da se radi o skrivenoj kameri dogovorio višemilionski posao i isporuku jahti na daleke Karibe.
U naš glavni grad stiže i dvoje vrhunskih govornika iz Hrvatske – Blanka Lasić i Davor Bilman. Oni će nam otkriti kako doprijeti do najboljih ljudi i privući ih, kako biti učinkovit u komunikaciji, kako bolje razumjeti sebe i druge, kako postati vrhunski prodavac i kako znati odabrati pravu osobu za određeno radno mjesto…
Naš proslavljeni fudbaler i nekadašnji kapiten reprezentacije Elvir Bolić naslijediće Mirzu Teletovića u okviru mini-takmičenja između predstavnika kompanija i duela jedan na jedan sa Bolićem, a prisutne očekuje i gost iznenađenja koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Svoje mjesto na centralnoj pozornici zasluženo će dobiti i mladi poduzetnici koji će nam prezentirati kreacije i projekte sa kojima namjeravaju osvojiti tržište.
Naredna aktivnost na konferenciji daće nam odgovor na pitanje: kako ostati bonitetno pouzdan u vrijeme kada odlaze kadrovi?! U ovom veoma zanimljivom panelu učestvovaće Branimir Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj, Nihad Harbaš, vlasnik kompanije nLogic, Enes Hadžiahmić iz Prevent Componentsa, Emira Duratbegović, direktorica HR-a AS Holdinga, Mladen Andrić, direktor Perutnine Ptuj i Lana Mujanović, pomoćnik direktora Bosanalijeka.
Žensko poduzetništvo prepoznato je kao važan element privrednog rasta i učinkovita metoda postizanja demokratskog društva, a u panelu posvećenom ovog segmentu govoriće Amela Muftić, direktorica Halcom d.o.o. Sarajevo, Vernisa Rejhan, direktorica kompanije Softhouse, Albina Begić iz K-Uni Plus te Sanja Lopar, jedina Evropljanka u svijetu cigara.