Logitech i HTC napravili tipkovnicu za virtualni svijet

0
1946
Logitech je u saradnji s kompanijom HTC osmislio BRIDGE SDK

Logitech je u saradnji s kompanijom HTC pokrenuo projekt – BRIDGE SDK pomoću kojeg je tipkovnicu iz stvarnog svijeta uspješno prebacio u virtualni.
Riječ je o hardversko-softverskom kitu koji se sastoji od Logitechove G tipkovnice, nosača za Vive Tracker i SDK (Software Development Kit), tj. odgovarajućeg softvera koji će vaš hardver prebaciti u virtualni svijet. Vrijednost ovog paketa je 150 USD, u slučaju da HTC Vive VR Headset (599 USD) i Vive Tracker (99 USD) posjedujete od ranije.
BRIDGE SDK radi vrlo jednostavno. Nakon što pomoću posebnog nosača pozicionirate Vive Tracker u gornji lijevi kut Logitechove tipkovnice SDK će se pobrinuti da pomoću HTC Vive uređaja vidite svoju tipkovnicu i ruke i u virtualnom okruženju kako bi lakše unosili željeni sadržaj, piše Bug.hr.
SDK zahvaljujući Vive Trackeru vjerno prenosi izgled tipkovnice i njezin položaj u odnosu na stvarni položaj na stolu. Također i položaj vaših ruku bit će vjerno prikazan u odnosu na njihov položaj na tipkovnici.
Logitech za sada planira isporučiti samo 50 BRIDGE SDK kitova i to isključivo developerima koji se putem njihove internet stranice prijave za testiranje i obrazlože kakve zamisli imaju s BRIDGE SDK-om.