Lukavac Cement podržao manifestaciju ‘Dani arhitekture Banja Luka’

0
996
Razgovaralo se i o aktuelnoj situaciji na području arhitekture i primjeni građevinskih materijala

Lukavac Cement kao vodeći proizvođač cementa u BiH podržao je jedan od najvećih bh. događaja u oblasti arhitekture i urbanizma ‘Dane arhitekture Banja Luka 2018’ koji su održani po četvrti put.
Od 4. do 10. juna, pored predavanja međunarodnih i domaćih arhitekata i drugih stručnjaka, diskusija, radionica, okruglih stolova, izložbi, predstavljeni su proizvodi i dostignuća u tehnologiji proizvodnje građevinske industrije. Razgovaralo se i promišljalo o aktuelnoj situaciji na području arhitekture, gradnje i primjeni građevinskih materijala.
“Cilj ove višednevne manifestacije je bio da se stvori aktivna i progresivna lokalna scena koja će biti dijelom globalne arhitektonske zajednice. Mi u Lukavac Cementu nastojimo da budemo u korak sa vremenom, te svi događaji koji promoviraju nove pozitivne vrijednosti i doprinose razvoju arhitekture, građevinarstva u BiH imaju našu punu podršku. Posebno u ovoj godini kada se obilježava evropsko kulturno nasljeđe koje naglašava raznolikost, zajedničku historiju i bogatstvo kultura današnje Evrope, smatramo da je bitno učestvovati i podržavati događaje koji se bave pitanjima budućnosti i prošlosti naše i evropske arhitekture“, istakao je Nihad Begić, direktor prodaje i marektinga Fabrike cementa Lukavac.
Lukavac Cement je mnogobrojnoj publici ‘Dana arhitekture Banja Luka 2018’ predstavio svoje proizvode i modernu tehnologiju proizvodnje, a fokus je bio na značaju i važnosti poštivanja standarda zaštite životne okoline i upotrebe alternativnih goriva bez kojih su evropska arhitektura i gradnja današnjice nezamislive.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here