Magazin The Banker dodijelio UniCredit Bank nagradu ‘Banka godine’ u BiH

0
569
Amina Mahmutović, predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar

UniCredit Bank sa zadovoljstvom objavljuje da ovu godinu privodi kraju sa još jednom nagradom, koju joj je dodijelio magazin The Banker za ‘Banku godine’ u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu. Svjetski poznati magazin The Banker, u vlasništvu Financial Timesa, jedan je od najznačajnijih magazina u poslovnom svijetu, te ova nagrada predstavlja vrhunsko priznanje za rad i postignuća finansijskih institucija.
Dobitnika ove prestižne nagrade i titule ‘Banka godine’, koja se smatra standardom za bankarsku izvrsnost, odabrao je međunarodni žiri koji je ocjenjivao konkurentne banke i njihovu sposobnost ostvarenja rezultata i opsluživanja potreba tržišta, kao i reakciju na okolnosti koje je donijela globalna pandemija virusa Covid-19. Procjena je napravljena uzimajući u obzir ne samo tržišnu poziciju i rezultate banaka, nego i njihovu posvećenost digitalizaciji i razvoju, ali i savjesnom i odgovornom poslovanju.
“Posebno sam ponosna što ovu zahtjevnu godinu krunišemo priznanjem koji nam dodjeljuju vrhunski stručnjaci bankarskog svijeta. Svjesni svih izazova i prepreka koje su bile pred nama, najveću zahvalnost za ovaj uspjeh dugujemo našim uposlenicima, ali i našim vjernim klijentima. Upravo ovakve nagrade su nam podstrek da, u cilju zadovoljstva naših klijenata i daljnjeg razvoja, nastavimo činiti pravu stvar“, izjavila je Amina Mahmutović, predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar.
Usprkos izazovima koje je ova godina donijela, UniCredit Bank je osvojila svjetski relevantne nagrade u bankarskom svijetu, te nagradu magazina The Banker ‘Banka godine’ u Bosni i Hercegovini, pridružila nagradama Global Finance i Euromoney.