Mak Zara realizovala svoj prvi izvoz u Holandiju

0
440
Mak Zara je preko distributera Edex Food realizovala svoj prvi izvoz na EU tržište

Mak Zara, domaći proizvođač premium brendova pralina i čokolada, preko distributera Edex Food realizovala je svoj prvi izvoz na tržište Evropske unije. Suho voće u čokoladi stiglo je u Holandiju, a trenutno slijedi period ulistavanja u određene markete.
“Cijeli Mak Zara tim izuzetno je ponosan na ovaj uspjeh kojem su prethodili mjeseci priprema plana nastupa na tržištu Holandije u dogovoru sa kolegama iz distributerske kompanije. Odlučili smo se predstaviti sa proizvodima koji spadaju u kategoriju Suho voće u čokoladi – tačnije šljiva, smokva i brusnica u belgijskoj čokoladi.Vjerujemo da je ovo početak jedne uspješne saradnje”, istakao je Armin Hodžić, direktor kompanije Mak Zara.
Kategorija Suho voće u čokoladi ima pozitivan trend i rast posljednjih 12 mjeseci na tržištu BiH i ovo je još jedna potvrda kvaliteta Mak Zara proizvoda i van granica BiH. Iz ove kompanije navode kako će početkom mjeseca juna predstaviti i dvije nove vrste proizvoda – Marelica sa kokosom u čokoladi i Hurma u čokoladi sa kojima će dodatno osnažiti i upotpuniti svoj asortiman.