Malezijska politička i biznis delegacija potvrdila dolazak na SBF 2019

0
738
Amer Bukvić i Mahathir Mohamad

Velika politička i biznis delegacija iz Malezije najavila je dolazak na 10. Sarajevo Business Forum (SBF), vodeću investicijsku konferenciju koja će se od. 17. do 19. aprila 2019. održati u Sarajevu. Najavljeno je ovo nakon susreta predsjednika Uprave BBI banke Amera Bukvića sa premijerom Malezije Tun dr. Mahathir Mohamadom u Kuala Lumpuru.
“Premijer Mahathir, kao dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine, potvrdio je dolazak velike privredne delegacije iz Malezije u aprilu na Sarajevo Business Forum. Ovogodišnji SBF će biti u znaku promocije domaćih i regionalnih investicijskih projekata u cilju povezivanja regiona sa svijetom i njegove promocije kao ‘jedan region – jedna ekonomija’. U fokusu ovogodišnjeg SBF-a su mladi ljudi kojim je posvećen treći dan Foruma gdje ćemo investitorima iz svijeta i našim ljudima iz dijaspore predstaviti potencijale i ideje koje imaju mladi sa ovog podneblja. Ovdje ćemo prezentirati i pobjednički tim ‘SBF Start-up Challenge’, takmičenja u poslovnim idejama mladih do 30 godina, koje smo pokrenuli sa našim partnerima”, izjavio je Bukvić, nakon susreta sa premijerom Malezije.
Zainteresirani privrednici iz BiH i regiona učešće i projekte mogu prijaviti putem web stranice https://www.sarajevobusinessforum.com. U tu svrhu kreirana je online platforma koja je dostupna na web linku: https://www.sarajevobusinessforum.com/investment-projects, putem koje je moguće prijaviti poslovne ideje, ali i zakazati (b2b) sastanke sa investitorima. Rok za prijavu investicijskih projekata je 5. april 2019. godine.
Organizator SBF-a desetu godinu zaredom je BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IsDB) i pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.