Mastercard pokreće funkcionalnost – Plaćanje putem linka

0
441
'Plaćanje putem linka', daje firmama mogućnost da prihvataju i primaju uplate bilo gdje

U susret konferenciji Money 20/20 Europe, kompanija Mastercard najavljuje najnoviju platnu funkcionalnost ‘Plaćanje putem linka’ iza koje stoji Aiia, evropski pionir u domenu otvorenog bankarstva.
Pomoću ove funkcionalnosti, firme iz bilo koje industrije mogu da izbjegnu nepotrebne korake prilikom plaćanja kreiranjem jednostavnog linka koji omogućava klijentima da izvrše uplate momentalno i u bilo kojoj prilici.
Nova platna funkcionalnost direktno je povezana sa vizijom otvorenog bankarstva kompanije Mastercard i uvođenja nove ere izbora, jednostavnosti i personalizacije na bezbjedan i siguran način. Cilj ove funkcionalnosti je da osnaži više igrača u platnom okruženju i podstakne nove slučajeve primjene u industrijama počev od računovodstvenih, osiguravajućih i telekomunikacionih kompanija do plaćanja preko društvenih mreža, kod pružalaca platnih usluga i komunalnih preduzeća.
“U procesu smo transformacije načina na koji ljudi plaćaju račune. Jednostavnim linkom olakšavamo i omogućavamo bezbjedno plaćanje računa u pokretu, putem bankovnog računa, bez potrebe da unosite ili pamtite platne kredencijale. Funkcionalnost ‘Plaćanje putem linka’, daje firmama mogućnost da prihvataju i primaju uplate bilo gdje i umanje frikcije tokom cijelog platnog procesa“, kaže Rune Mai, suosnivač i izvršni direktor kompanije Aiia, koja je dio kompanije Mastercard.
Nova funkcija kompanije Aiia je već dostupna kod vodećeg nordijskog provajdera računovodstvenih softvera, Dinero. Sada Dinero pojednostavljuje plaćanje faktura za više od 77.000 malih i srednjih preduzeća i kombinuje ih sa informacijama o računu što omogućavaju trenutno automatsko usaglašavanje faktura.
Ova funkcionalnost će danas biti prikazana uživo prvog dana Money 20/20 Europe, na pozornici The Evolution Stage, pod pokroviteljstvom kompanije Mastercard.