McCann Sarajevo, zvijezda bonitetne pouzdanosti kreativne industrije u BiH

0
1635
Agenciji McCann Sarajevo dodjeljeno je priznanje 'Bonitetna zvijezda'

Na ovogodišnjoj, trećoj po redu, konferenciji ‘Pouzdanost 2017’, agenciji McCann
Sarajevo dodjeljen je certifikat bonitetne pouzdanosti i priznanje ‘Bonitetna zvijezda’, koji se dodjeljuju najuspješnijim firmama u BiH.
Od 31.554 firme, koje su obuhvaćene analizom, njih 13,5% ispunilo je zadane kriterije. Poslovanje uz ostvarenu dobit, povećanje broja uposlenih, uslov da bankovni računi nisu blokirani te da tekuće obaveze ne smiju iznositi više od 50% ostvarenih prihoda, samo su neki od parametara na osnovu kojih je izbor bonitetno pouzdanih kompanija formiran.
Agencija McCann Sarajevo, koja već dvadeset godina uspješno posluje na bh. tržištu, jedna je od rijetkih kompanija iz oblasti kreativne industrije koja je zavrijedila certifikat i priznanje bonitetne pouzdanosti.
“Biti prepoznat kao pouzdan poslovni partner na osnovu međunarodno priznatih standarda i pravila poslovanja, koje ovaj izbor postavlja, svakako je u skladu sa ukupnom poslovnom politikom I&F McCann Grupe, u čijem sastavu djeluje i McCann Sarajevo. Ponosni smo na priznanje ‘Bonitetna zvijezda’, jer je razlog više da nas postojeći, ali i svi novi klijenti, identifikuju kao kredibilnu agenciju na našem tržištu, koja, osim profesionalnog angažmana da ponudi maksimalno uspješna kreativna rješenja u oblasti marketinga, dizajna i komunikacija, jeste i finansijski pouzdan i stabilan partner kojem mogu vjerovati”, izjavila je Vesna Vlašić Jusupović, managing director McCann Sarajevo.
Proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija upriličeno je u organizaciji Poslovnih novina i kompanije LRC, koja, uz svakodnevni uvid u stanje kompletnog tržišta, nudi metodologiju ocjenjivanja finansijskog statusa.
Da izuzetan značaj ovi poslovni subjekti imaju za privredu BiH govori podatak da ukupan prihod bonitetno pouzdanih kompanija u 2016. godini iznosi 15,4 milijarde KM.