Međunarodni poslovni forum IBF u Sarajevu 17. oktobra

0
798
Bosna i Hercegovina je domaćin ovogodišnjeg 23. IBF-a

Udruženje nezavisnih industrijalaca i biznismena- MÜSİAD, u suradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH organizira 23. Međunarodni poslovni forum IBF u Sarajevu 17. oktobra u hotelu Hills.
Međunarodni poslovni forum IBF koji se svake godine fokusira na globalna ekonomska pitanja, izabrao je Bosnu i Hercegovinu za domaćina 23. godišnjeg IBF-a pod motom ‘Ujedinimo se kao jedno: pretvorimo različitosti u mogućnosti na jednom mjestu, jednom centru, jednom srcu’.
Cilj 23. godišnjeg sastanka u Sarajevu je skrenuti pažnju na trgovinski i investicioni potencijal BiH, posebno u sektorima prehrane, poljoprivrede, stočarstva, turizma, građevinarstva, zdravstva, metala, namještaja i šumskih proizvoda.
Pored sektorskih sastanaka koji će biti održani tokom IBF-a, organizovati će se i posjete kompanijama i fabrikama koje posluju u BiH, a koje nude značajne mogućnosti za ulagače. S tim u vezi, IBF želi istaknuti nove poslovne i investicione prilike u Bosni i Hercegovini.
Također, planirano je da će tokom IBF-a u Sarajevu okupiti se oko 1000 uglednih poslovnih ljudi iz Turske, Evrope, SAD-a, Kanade, Bliskog Istoka te Sjeverne Afrike, kao i BiH.