Mercator Fortenova najavljuje akvizicije u Srbiji

0
798
Mercator Grupa i u 2021. sa rastom prihoda i EBITDA

Najavom ruskog bankara Maksima Poletajeva da će Mercator postati dio grupacije Fortenova koja je krajem novembra preuzela zdrav dio neuspjelog Arokora, vruće ljetne dane osvježio je predsjednik uprave Tomislav Čizmić.
“Pregovori sa zajmodavcima će svakako biti lakši kada smo dio stabilne i jake grupe. Ulaz u Forten ne mijenja ništa za kupce, ali nam donosi stabilnost. U protekle dvije godine uspješno smo smanjili zaduženost i povećali profitabilnost. Naravno, još uvijek ima mnogo posla koji treba obaviti, što će biti nešto lakše u okviru Fortena“, rekao je Čizmić.
On je kazao da su ključni projekti i dalje obnova logistike, izgradnja logističkog centra u Ljubljani i ulaganja u unapređenje logistike u Srbiji.
“Srbija je veoma interesantna za nas kao tržište, jer se aktivno konsoliduje i gotovo ćemo sigurno izvršiti neku vrstu preuzimanja. Rad na diferenciranju ponude još nije završen ali već smo postigli mnogo, a nastavićemo da radimo sa lokalnim dobavljačima na svim našim tržištima“, kazao je Čizmić.