ThermoFLUX na sajmu u Frankfurtu osvojio prestižno priznanje ‘Design Plus’

0
1736
Nagradu je primio Tomislav Ladan, vlasnik ThermoFLUXA

ThermoFLUX iz Jajca, vodeći proizvošač kotlova i kamina na pelet u BiH, po drugi put se okitio najvišim dizajnerskim priznanjem za kvalitet i oblikovanje u svom četvrtom učešću u Frankfurtu na sajmu ISH, najvećem svjetskom sajmu izgradnje, energije, tehnologije rashlađivanja-grijanja i obnovljivih energija.
ThermoFLUX se predstavio sa svojom paletom proizvoda po kojima su postali vodeći proizvođači u regiji, a ovaj put priznanje je dobio kamin na pelet ‘Agnes’. Ovaj kamin je jedan od 36 nagrađenih proizvoda između nekoliko hiljada produkata od čak 2.400 proizvođača iz cijelog svijeta.
“Sajam je odlična prilika za kontakte i susrete sa postojećim kao i za ostvarivanje dodatnih kontakata sa novim kupcima”, kaže Tomislav Ladan, vlasnik ThermoFLUXA.
Ova kompanija je vodeći proizvođač kotlova i kamina u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Implementirani su standard za upravljanje kvalitetom ISO 9001 i standard upravljanja zaštitom životne sredine ISO 14001, te ISO 3834. Vlasnici su međunarodnih certifikata za proizvode, a veliki broj njih se nalazi na listama državnih poticaja u nekoliko zemalja EU.
ThermoFLUX je 2015. godine za kotao Eco Logic dobio prestižnu nagradu Design Plus powered by ISH.

Izložebni prostor vodećeg bh. proizvođača peći na pelet na sajmu ISH u Frankfurtu

ISH sajam se održava svake dvije godine, a ovogodišnja sajamska manifestacija traje od 11. do 15. marta. Izložbeni prostor je na 260.000 kvadrata, a statistički podaci kažu da je ove godine prijavljeno više od 2.400 izlagača.
Organizator sajma je vodeći svjetski centar za dizajn, brendove i inovacije. Osnovao ga je 1953. njemački Bundestag, kako bi pomogao ojačati Njemačku privredu kroz bolji dizajn.
Ove godine za nagradu je konkuriralo 114 prijavljenih preduzeća sa 161 proizvodom. Nagrađeno je 36 proizvoda u različitim kategorijama. Učesnici su iz cijele Evrope, SAD, Tajvana….