Mercator potpisao ugovor o kupovini Engrotuša

Nakon marketa Franca u Crnoj Gori, preuzimanje Tuš trgovina drugo je veliko širenje Mercatorove (Fortenova grupa) prodajne mreže u kratkom vremenu

0
237
Potpisan ugovor: Uroš Verbovšek, Andraž Tuš, Fabris Peruško, Tomislav Kramarić i Hrvoje Bošnjak

Mercator je danas potpisao ugovor o kupovini 100% udjela u Engrotušu, a s potpisivanjem ugovora pokrenuta je i procedura za dobivanje saglasnosti Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Slovenije (AVK).
Spajanje Mercatora, koji je u vlasništvu Fortenove grupe i Engrotuša ojačat će tržišnu poziciju oba trgovačka društva te donijeti nove razvojne prilike slovenačkim dobavljačima i zaposlenicima. Potpisnici ugovora uvjereni su da integracija dviju kompanija predstavlja odličnu podlogu za budući rast zajedničke kompanije i dugoročnu održivost poslovanja od koje će imati koristi svi sudionici, a posljedično i cjelokupna ekonomija.
“Izuzetno nam je zadovoljstvo što godinu zaključujemo još jednom velikom akvizicijom u maloprodaji. Nakon marketa Franca u Crnoj Gori, preuzimanje Tuš trgovina drugo je veliko širenje naše prodajne mreže u kratkom vremenu, čime definitivno potvrđujemo status najjačeg domaćeg regionalnog maloprodajnog lanca u regiji i dokazujemo ono što smo najavili kad smo 2021. integrisali Mercator u mrežu Fortenova grupe“, rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.
Andraž Tuš je u ime prodavca, kompanija Tuš holding i AH Invest 1 kazao je da su potpisali ugovor o kupoprodaji 100% udjela u kompaniji Engrotuš, bez djelatnosti drogerije Tuš, koja je u procesu izdvajanja.
“Nakon višemjesečnih pregovora odlučili smo se za kupca koji je, po našem mišljenju, najbolji izbor za zaposlenike, poslovne partnere i razvoj osnovne djelatnosti kompanije. Vjerujemo da će ova integracija imati pozitivne efekte za slovenačku ekonomiju”, kazao je Andraž Tuš.
Tomislav Kramarić, predsjednik Uprave Mercatora rekao je da se ovom transakcijom nastavlja vlasnička konsolidacija u sektoru trgovine.
“Mercator bilježi stabilan organski rast, a akvizicija i spajanje s Engrotušem će nam pomoći u ostvarenju poslovnih ciljeva. Uvjeren sam da je integracija u interesu svih, od zaposlenika do slovenačkih dobavljača u cijelom lancu. Povezivanjem ćemo ojačati i stabilnost oba trgovačka društva te slovenačkim potrošačima ponuditi najbolji izbor proizvoda i usluga”, dodao je Kramarić.
Naveli su i da do okončanja postupka dobivanja saglasnosti Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja ne mogu komentarisati detalje ugovora niti daljnje razvojne planove povezane kompanije.