Meteorit pao na parkirani Renault Clio u Francuskoj?

0
162
Osim rupe na krovu Clia nepoznati objekt je probio i pod te rezervoar vozila

Jedan je vlasnik Renault Clia (u Francuskoj se taj model prodavao pod imenom Clio Campus) s periferije Strasbourga prošloga ponedjeljka ujutro došao do svog automobila, pa na njemu otkrio oveću rupu na krovu. Je li riječ o posljedici udara meteorita, pokazat će istraga.
Na mjesto događaja pozvani su vatrogasci, budući da se iz vozila još dimilo. Oni su osigurali mjesto događaja te isključili mogućnost vandalizma, pa su zaključili da ovaj automobil gotovo u potpunosti uništen uslijed – pada meteorita.
Istražitelji su na mjestu događaja pronašli i manji grumen, otprilike veličine lješnjaka, koji je poslan na analizu kako bi se utvrdilo je li zaista on uzrok ove štete i je li uopće astronomskog porijekla.
Što god da je pogodilo nesretnog Clia moralo se kretati vrlo velikom brzinom. Naime, osim rupe na krovu objekt je probio i pod te rezervoar vozila. Nakon objave vijesti u lokalnim medijima, neki su stanovnici Strasbourga prijavili da su čuli ili vidjeli pad meteorita, prenosi Autonet.hr. Međutim, međunarodna meteorska mreža FRIPON navodi da u to vrijeme na toj lokaciji nije zabilježen pad meteorita, pa će tek dodatna analiza vjerojatno otkriti uzrok ovog neobičnog događaja.