Microsoft NetWork 8: U fokusu inovativna IT rješenja

0
1450
U okviru Business Day-a stručnjaci iz Microsofta, Logosofta, HT Eroneta i BIT Alliance predstavili poslovna rješenja

Pod sloganom ‘Make it cLoud’, najveća poslovno-tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini, Microsoft NetWork 8 otvorena je juče u Grand hotelu Neum.
Kadir Şener, direktor za cloud biznis pri Microsoftu i Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH na keynote govoru su predstavili Microsoft rješenja i inovacije na polju Internet of Things i vještačke inteligencije koja su inkorporirana u proizvode i servise koje Microsoft nudi. Konferencija će, po četvrti put u Neumu, u ova tri dana, učesnicima ponuditi predavanja iz 6 tematskih cjelina. U sklopu konferencije bit će ponuđeno preko 90 predavanja, posvećenih modernom poslovnom okruženju, poslovnim aplikacijama i digitalnoj transformaciji, aplikacijama i infrastrukturi, podacima i vještačkoj inteligenciji, te studijama slučaja koje su pripremili partneri Microsofta.
Prvog dana konferencije su se istaknula predavanja u okviru Business Day-a gdje su renomirani stručnjaci iz Microsofta, Logosofta, HT Eroneta, te predstavnik BIT Alliance predstavili izazove i rješenja u poslovnom svijetu.
Zanimljiva EDU sesija, kao poseban dio konferencije je učesnicima pružila posljednje informacije o Microsoft inovativnim rješenjima namijenjenim obrazovnim institucijama. Profesor Adin Begić, ujedno jedan od inovativnih nastavnika Microsofta, naglasio je važnost edukacije kroz tehnologiju u ranijoj životnoj dobi kako bi se s lakoćom prihvatila nova znanja.
Također, prvi put u sklopu programa, organizovane su radionice namijenjene programerima i administratorima, koje su pripremio silver sponzor konferencije, kompanija Authority Partners dok su predstavnici Sys Company, gold sponzori konferencije, pripremili radionicu vezanu za načine na koje Microsoft kroz Office 365 štiti podatke i privatnost korisnika.
Nastavak konferencije će biti ispunjen nizom predavanja o cloudu i sigurnosti koji će naći svoje slušaoce. Kao i prethodnih godina i Microsoft NetWork 8 će ponudit učesnicima višestruku razmjenu znanja i iskustava, otvoriti nove poslovne prilike, a pored edukativnog dijela uživat će u mnoštvu zabavnih aktivnosti.