Milena Tunguz osvojila četvrto mjesto na izboru World Top Model 2017

0
2363
Milena Tunguz se plasirala u top 10 najboljih modela u svijetu

Lijepa Banjalučanka Milena Tunguz, model agencije Abc Models Mgmt International, predstavljala je BiH na svjetskom modeling takmičenju ‘World Top Model 2017’. Na ovom prestižnom takmičenju, održanom u Budimpešti, Milena Tunguz se plasirala u Top 10 i osvojila zavidno četvrto mjesto.
Vrijedan model Ugovor s Major Milano u iznosu od 200.000 eura i titulu World Top Model 2017 odnijela je Kineskinja Jia Qin Xiao.
Odluku o Mileninom angažmanu donijeli su italijanski modni skauti svjetske agencije Major Model Management koja ima podružnice u više od 20 svjetskih modnih metropola.
U konkurenciji lijepoj Banjalučanki bile sudjevojke iz 40 zemalja svijeta.

Titulu World Top Model 2017 pripala je Kineskinji Jia Qin Xiao

“Naravno, presrećna sam što se moj trud konačno isplatio. Mogu da kažem da mi je ovo priznanje kruna mog dosadašnjeg rada. Čast mi je i ponosna sam što sam izabrana za World Top Model BiH 2017 i što sam se plasirala u TOP 4 World Top Model 2017 u Budimpešti te posebne zahvale želim uputiti modnoj agenciji Abc models koji su prepoznali moj talent i dali mi maksimalnu podršku”, kaže Milena Tunguz.
Milena već nekoliko godina radi kao model i glumica u Aziji. Imala je samo 18 godina kada se prijavila u modnu agenciju Abc i od tada njena ljubav prema modeling nikada nije prestala. Kao model radial je u Turskoj i danas se može pohvaliti mnogim poznatim brendovima s kojima je sarađivala – Balizza, Kikiriki, Prada, Avon… Onda je uslijedio odlazak u Indoneziju.
“U Indoneziji se desio moj životni preokret i moment kada posmatram kako mi se snovi ostvaruju. Tu sam dobila angažmane za Pradu, editorijal za Marie Claire magazin, kao i mnoga druga važna snimanja. Najviše me je iznenadilo to da sam za samo 7 mjeseci boravka u Džakarti dobila glavne uloge u dva filma i to bez ikakvog prethodnog iskustva u glumi – u horror filmu ‘Hell End’ i komediji ‘London to Bali”, otkriva Milena.
Liniju održava hraneći se zdravo, ali i redovnim vježbanjem u teretani.
Nakon Budimpešte, Milena odlazi nakratko kući, ali neće propustiti rođendanski party na koji je pozvana.
“Modna agencija Abc Models Mgmt International obilježava proslavu rođendana povodom 20 godina poslovanja. Obzirom da samprve manekenske korake naučila upravo u Abc agenciji, jako se radujem odlasku na ABC BITHDAY PARTY koji će se održati 28.12.2017. godine u My Face Sarajevo te što ću se sresti s mnogobrojnim kolegicama i kolegama modelima ABC generacije od 1997. do 2017 godine.
Inače, Milena Tunguz je model modne agencijeAbc Models Mgmt International, koja ima svoja predstavništva u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Podgorici i Beču.