Milion eura vrijedna boca votke pronađena na gradilištu

0
1709
Skupocjena boca votke Russo-Baltique pronađena je na jednom gradilištu u Kopenhagenu, ali prazna

Nakon što je protekle sedmice iz bara u Kopenhagenu ukradena boca votke vrijedna čak 1,3 miliona dolara pronađena je prazna ali bez oštećenja na gradilištu u danskoj prijestonici, objavila je policija u petak.
Snimke videokamera pokazuju maskiranog muškarca kako grabi bocu ove vrijedne votke koju je na tržište stavio ruski proizvođač luksuznih automobila, a zatim bježi iz kafića Cafe 33 noću na utorak.
Vlasnik bara Brian Ingberg izjavio je da boca i dalje ima istu cijenu iako je malo oštećena te će u nju uliti novu votku.
Ova boca rusko-baltičke votke ukrašena tri kilograma zlate i jednako toliko srebra procijenjena je na oko 1,3 miliona eura, a njen čep inkrustriran dijamantima replika je carskog orla što je zaštitni znak vintage automobila.
Boca ove votke, koja nažalost nije bila osigurana, nedavno je postala poznata široj javnosti kada se pojavila u jednoj od scena popularne američke tv-serije ‘Kuća od karata’. U njoj danski glumac Lars Mikkelsen, koji utjelovljuje ruskog predsjednika, vrijednu bocu votke poklanja američkom predsjedniku kojega je u seriji glumio Kevin Spacey.

Povezani tekst: Ukradena boca votke vrijedna 1,3 miliona dolara