Ministar Ramić u Bosanskom Novom i Prijedoru: Nastavak izgradnje infrastrukture u povratničkim mjestima

0
221
Ramić i Drljača potpisali ugovor o nastavku izgradnje vodovodne mreže u naseljima Blagaj - Maslovare

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratničku zajednicu u Bosanskom Novom i Prijedoru, gdje je održao sastanak s načelnicima i predstavnicima povratnika i udruženja građana.
Ramić je s načelnikom općine Bosanski Novi (Novi Grad) Miroslavom Drljačom potpisao Ugovor o nastavku izgradnje vodovodne mreže u naseljima Blagaj – Maslovare.
“Iskazana je potreba povratnika za nastavak izgradnje vodovoda u povratničkim naseljima. Uvijek nam je drago kada su povratnici ti koji delegiraju potrebe. Onda su one najrelevantnije jer dolaze direktno od korisnika”, kazao je ministar Ramić.

Ramić je u Prijedoru razgovarao o izgradnji infrastrukture u povratničkim mjestima

Ministar Ramić i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović razgovarali su o nastavku izgradnje infrastrukture u povratničkim mjestima.
Tokom posjete potpisani su i ugovori o podršci u radu i funkcionisanju udruženjima građana ‘Ada’ i ‘Novljani’ koji realiziraju svoje programske ciljeve u ovoj općini.
Ugovor o podršci potpisali su i predstavnici fudbalskog kluba ‘Rudar Blagaj’, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.