Ministarstvo privrede KS generalni pokrovitelj 8. sajma bh. privrede

0
261
Ministar Delić razgovarao sa predstavnicima Centra Skenderija o organizaciji 8. sajma bh. privrede

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić i direktor Kantonalnog javnog preduzeća Centar ‘Skenderija’ d.o.o. Damir Petrinić danas su razgovarali o programskim sadržajima s ciljem uspješne organizacije 8. sajma bosanskohercegovačke privrede.
Sajam će se održati od 8. do 11. decembra 2022. godine u dvorani ‘Mirza Delibašić’.
Sarajevski sajam privrede je značajan privredni događaj i mjesto je poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Najveća pažnja u okviru sajma biće posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva, kao generatora regionalnog i lokalnog rasta i razvoja.
Ministarstvo privrede KS u protekle dvije godine aktivno podržava i sufinansira poslovne i sajamske manifestacije koje doprinose promociji privrede i privrednih subjekata ne samo u Kantonu Sarajevo, nego i u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu.
“Podrška i partnerstvo 8. sajmu bosanskohercegovačke privrede je neupitno, a idemo i korak dalje, tako da smo ovaj put i sami učesnici, odnosno izlagači na sajmu. Predstavit ćemo se privrednicima iz BiH s našim aktivnostima i projektima koje smo realizovali i koje realizujemo, ali se nadamo i da ćemo tokom sajma imati priliku čuti ideje privrednika koje će nas voditi u našim daljnjim aktivnostima”, izjavio je ministar Delić, nakon današnjeg sastanka s rukovodstvom Centra Skenderija.
Ministarstvo će obezbijediti pogodnosti učešća na sajmu korisnicima poticaja, a osim sajamsko-izložbenog dijela, planirani su i programski sadržaji u kojima Ministarstvo također planira panele na kojima će se diskutovati o savremenim tržišnim tokovima i trendovima.
Centar Skenderija ima dugogodišnju tradiciju organizacije sajmova. Organizacijom ovog, osmog po redu sajma bh. privrede, Sarajevski sajam snažno podstiče privredni razvoj pod motom ‘Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine’, najavili su organizatori.